mandag 5. september 2011

Ull eller Silkeblanding? Konkurranse

Kva skal ein velje; undertøy/kler i 100% ull eller i blandinga 70% ull og 30% Silke?
Begge deler har sine fordelar og ulemper. Nokon svergar til rein ull, mens andre kjøper ikkje noko anna enn ull/silke. Og mange brukar litt av det og litt av det. Mange av oss skal i gong og skaffe ullkler til ein ny sesong og eg tenkte det hadde vore nyttig med eit diskusjon på temaet ?  


ULL ..

...er varmare enn ull/silke (kan både vere ein fordel og ein ulempe)

...er billegare enn ull/silke.

...er varmare enn ull/silke.

...held seg finare i forhald til fasong og nupping?

 ULL/SILKE... ..

...Glattare enn ull (OK om ein lett klør eller er plaga med eksem.)

...Svalare enn rein ull (derfor supert når det er varmare i veret.)

...Meir slitesterkt (veldig greit ift. plagg til større barn/vaksne eller plagg som er utsett for slitasje)

KONKLUSJON?
Me får ofte spørsmålet frå kundar om dei skal velje ull eller silkeblanding? Kanskje får du svar etter kven du spør? Det er heilt klart at det ein veljer ut frå kva eigenskapar som er viktig for ein. Ofte kan kanskje kva fargar eller stripekombinasjonar dei kjem i, spele inn? Det er vanskeleg å kome med ein konklusjon. Eg plar rå folk til å velje ull/silke dersom ein lett klør, skal bruke plagga på sommaren eller plagga vert utsette for sterk slitasje (som td. longsar).

Personleg er nok både eg og ungane ull/silke-fans, men eg kjenner at dersom eg frys skikkeleg er det ingenting som er så godt som å ta på ei trøye i 100% ull.

Kva plar de andre å velje når de skal kjøpe ullundertøy? Kommenter på dette innlegget og du er med i trekninga av ei trøye og longs i ull eller ull/silke (valfritt!) i valfri storleik.
(Trekning måndag 12. september)

312 kommentarer:

‹ Eldst   ‹Eldre   201 – 312 av 312
Lindis sa...

Begge dele! Ull/silke har vært deilig i sommer og nå på høsten,ren ull er best til vinteren synes jeg.

Idun // Breidablikk sa...

Her i heimen går det mest i rein ull. Er mykje ute i kaldt og vått vèr ila haust og vinter, og alle er vane med å ha ullundertøy på. Men til baby er det ingenting som slåt ull/silke i pledd, sovedressar og anna som skal nært inn til huda. For ikkje å snakke om bodyar til sommarbabyar! Då er mjuk, svalande ull/silke suveren! :)

Lindis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ragnhild sa...

På kaldaste vinteren er det berre rein ull som får komme på kroppane her i heimen. MEN sidan året består av fleire årstider må vi ha litt ull/silke i skapet òg. Ull/silkepysj er ypperlig på sommaren for ett år gamle jenter som ikkje klarer å holde dyna oppå seg heile natta :)
ragga.hjelm@gmail.com

Stinemor sa...

Her bruker vi begge deler :)
Slipper å ha på så mange lag så pjokken får herje rundt på gulvet akkurat som han vil :)

Ragnhild sa...

på kaldaste vinteren er det berre rein ull som får komme på kroppane her i heimen. MEN; året består jo av fleire årstider, så difor får ull/silke plass i skapa våre òg. Ingenting er bedre enn ein ull/silkepysj vår/sommar/høst på ettåringar som ikkje alltid klarer å holde dyna på seg heile natta :) ragga.hjelm@gmail.com

Anonym sa...

Har brukt begge deler, men liker ull/silke best fordi det holder fasongen lengre.

Camilla jakobsen sa...

Ull er supert:) Bruker ren ull vi. Pris avgjør ofte, og opplever at ren ull er billigere enn ull/silke.

Annette Hansen sa...

Ull/ Silke er favoritten her, da junior har litt sart hud. Enkelte rene ullplagg går helt fint, men da må det være myk ull.

Topsy sa...

Vi voksne i huset foretrekker ren ull, i hvert fall til utebruk. Under vanlige klær går det litt om hverandre. Men husets yngste akker og oier seg fælt over ullundertøy, så da hjelper det å "reklamere" med litt silke :)

Inger Marie sa...

Ull er gull står det i en kommentar lenger opp og jeg er helt enig. Å handle ull på Nøstebarn er sikkertstikk som gaver til barnebarna mine og selv har jeg også falt for Nøstebarnull og trives i den.

inger marie sa...

Ull er gull står det i en tidligere kommentar og jeg er helt enig.

Trine Lise sa...

Vi har frem til nå bare brukt ull, men nå har gutten fått store problemer med kløe og eksem så vi håper ull/silke er kombinasjonen som skal holde han varm gjennom en kald vinter i en gårdsbarnehage.

LindaR sa...

Ren ull, ingen tvil! :-)

Lill Tollerud sa...

Vi bruker begge deler, men jeg synes at ull/silke er finere og holder seg bedre i fasongen. Minsten har litt atopisk eksem og ull/silke er derfor bra for han. Men som sagt er ren ull varmere og på de kaldeste dagene kjører vi det. Ull/silke er supert på sommeren også, og blir dermed et helårsplagg :).

Lille meg sa...

Har kun prøvd rein ull. Barnas bestemor jobber ganske nær nøstebarn og har vært snill å kjøpe litt ull til meg og ungane kvar vinter. Har valgt ull fordi det er varmere for barnehagebarna.. Har kjempelyst å prøve ull/silke, men når man skal prioritere pengene mot vinteren, så blir det det varmeste som blir valget kvar gang.

Karianne sa...

Hei,
Om jeg måtte velge ett plagg (første plagget) ville det blitt et plagg i ull/silke. Det kan brukes hele året, og er et godt plagg å ha under flere lag med ull. Etterhvert suppleres med flere plagg i begge materiale.

Selv bor jeg i voksen-produktene deres. De blir produsert i ull/silke og er vidunderlige hele året og er HELT uunværlige høst og vinter:)

Mvh Karianne
ratio_nk@hotmail.com

Anonym sa...

Hei,
Om jeg måtte velge ett plagg (første plagget) ville det blitt et plagg i ull/silke. Det kan brukes hele året, og er et godt plagg å ha under flere lag med ull. Etterhvert suppleres med flere plagg i begge materiale.

Selv bor jeg i voksen-produktene deres. De blir produsert i ull/silke og er vidunderlige hele året og er HELT uunværlige høst og vinter:)

Mvh Karianne
ratio_nk@hotmail.com

crezza sa...

Bruker begge deler. Men ull/silke innerst på minstemann som er plaget med eksem. Ett lag med det og han kan ha så mye ull som trengs utenpå.. Ull er fantastisk!!!!!!

Anonym sa...

Hei,
Om jeg måtte velge ett plagg (første plagget) ville det blitt et plagg i ull/silke. Det kan brukes hele året, og er et godt plagg å ha under flere lag med ull. Etterhvert suppleres med flere plagg i begge materiale.

Selv bor jeg i voksen-produktene deres. De blir produsert i ull/silke og er vidunderlige hele året og er HELT uunværlige høst og vinter:)

Mvh Karianne
ratio_nk@hotmail.com

Kathrine sa...

Ja takk begge deler, på sommeren bruker vi ull/ silke. på vinteren bruker vi begge deler,men på de kaldeste dagene går det i ren ull. Vi liker ulla til nøstebarn veldig godt:)
Kathrine

Danielsmamma sa...

Vi bruker rein ull, har faktisk ikke prøvd silke/ull. Men kanskje jeg skal gjøre det om jeg vinner denne? Jeg har en liten en som er veldig varm av seg, så det kan nokk være supert for han. Ellers så må jeg bare si at jeg har sittet å siklet over den nye katalogen. Og det kommer ei bestilling fra meg om ikke mange dager ;) Love it!!

Anonym sa...

Jeg bruker begge deler. Men til helt små babyer ville jeg helst bruke ull/silke da det er litt glattere.

Jeg bruker lag på lag om vinteren, så kan man selv regulere med å ta av og på når man er ute og inne. :)

Hilsen Birgitte

broald@hotmail.com

Anonym sa...

Hei! Jeg foretrekker ren ull. Men ser fordelene med ull/silke, så skal prøve det til sønnen min, da han sliter klær lett, og er ganske varm av seg. Selv er jeg en frysepinn.

Mvh Inger Marie Martinsen
ingma77@hotmail.com

Ida Johanne sa...

Ren ull. Verken jeg eller småen klør lett, og ren ull gir slik en god og deilig varm følelse.

Anonym sa...

Om vinteren er det silkeull til meg selv, og 100% ull til ungene!

tflaks@gmail.com

Kristine V. sa...

Ull/silke til minsten i bagvogna, og ULL til storebroren i barnehagen. Då er eg sikker på ingen av dei frys:)

Mai sa...

Vi bruker mest ren ull, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Kanskje fordi jeg føler at det er "bedre" siden det er renere...? Har nok ikke tenkt så mye over det egentlig. :D

Bente sa...

Ull/silke er nok det beste her i huset.

Anja og ullguttane sa...

Vi bruker begge deler. Vi bruker mest ren ull på det kaldeste på vinteren og mer ull/silke ellers. Vi er superfornøyde med alt fra Nøstebarn. Vi kom nettopp hjem fra Syden og hadde med både skinn og Mor Signe teppe i vogna. Vi fikk noen rare blikk fra andre turister, men minstemann var ikke svett i det hele tatt der han sov på lammeskinnet i 35c:)

Mai sa...

Her i huset bruker vi mest ren ull, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Kanskje det virker best siden det er "renest?" Jeg har nok ikke tenkt så mye på det, for å være ærlig! :D

Anonym sa...

Hei. Vi er liker ull/silke best helt innerst fordi vi har en sønn med atopisk eksem og som i tillegg er veldig varm av seg. Også har vi ull uten på det igjen om det er veldig kaldt, for det er enkelt å ta av øverste laget om han blir for varm :)
Gleder meg til å starte å handle ull hos dere igjen for vinteren! Mye fint!!
Hilsen Bettina L. S

cynthia sa...

Vi bruker rennull til barnehage, det er varmere og sparer litt penger på det, men når begge har vært baby så var det mest silke-ull. Det liker jeg å strikke med best, det kjennes litt deiligere i huden. Det går best på sommeren og :)

Sofie sa...

Her i huset foretrekker vi ull/silke. Gutten vår har atopisk eksem og er veldig varm av seg, derfor er silkeull midt i blinken! Ikke klør det heller. Vi bruker ull/silke hele vinteren. Han fryser ikke, og har faktisk finere hud på vinteren enn våren og sommeren (da må han er pent nødt til å bruke bomull pga. varmen).

Men selv om vi foretrekker ull/silkeblanding, går det en del i ull og! Votter, sokker, lue, hals, bukse og jakke. Men helt innerst, og på aktive innedager i barnehagen er det silkeull som gjelder :)

Ann Chr. sa...

Her har vi endel av begge deler, men jeg er ullfantast og synes det er aller best med 100% ull =) Synes den holder oss mest behagelig varm på de kaldeste dagene.
Etter at jeg fant ut om Nøstebarnullen,har hele familien kassert alt annet. Jeg har forsøk mange merker, men har til dags dato ikke funnet noe som måler seg med Nøstebarnulla.
Og da altså gjerne den som er 100% ull.

Mvh Ann Christin Børresen

annchristinborresen@gmail.com

Tea Kristin sa...

Vi bruker ren ull på dagen, men til pysj sverger vi til silkeull da vår lillemor er så varm når hun sover. :)

ina Tyrdal sa...

Begge deler! Men ull/ silke om natta, og om våren og sommeren. Når jeg har hatt ren ull på huden i månedsvis blir den litt irritert og lei. Da er ull/ silke best, synes jeg. Ull/ silke er bra hele året, og uansett klima. Brukte ull/ silke singlet i Florida i sommer, og det var også deilig!

Sølvi sa...

Jeg velger helst ull/silke til mine barn da de er plaget med litt eksem og tørr hud. Dessuten blir de fort for varme i ren ull. Ull/silke kan brukes hele året, det klør ikke og varmer godt.

Marit sa...

Har en veldig varm liten knott, så her er nok ull/silke den beste løsninga. Mens for oss voksne er det ren ull som er tingen!

Sølvi sa...

Jeg velger helst ull/silke til mine barn da de er plaget med litt eksem og tørr hud. Dessuten blir de fort for varme i ren ull. Ull/silke kan brukes hele året, det klør ikke og varmer godt. De kaldeste dagene funker det helt fint med ull/silke unders, så følger vi lag-på-lag teknikken, gjerne med tynn fleece deretter og en tykk genser under ytterklærne.

PS! Ikke klikk på linken til forrige "Sølvi", det er meg, men jeg skrev feil ending på adressen, så her havner du på en konkurranse hvor du blir lurt til å abonnere på noe.

Dette er rett link:
www.solviblog.blogspot.com

Zuzu sa...

Ull. Den er varmere!

Irene G sa...

Ull til mine søte små, og ull/silke te na mor ;-))))

Sigrid sa...

Ull er favoritten! men ull/silke kjem hakk i hel:) spesielt på kalde sommar dagar, og vår og høst! Helsing Sigrid

Irene G sa...

Ull til mine søte små, og ull/silke te na mor

Marte for svarte sa...

Hjemme hos oss bruker vi begge deler. Og vi elsker Nøstebarn sine klær. Bruker ull/silke jevnt over og ull når kulden slår til. Lag på lag er også kjærkomment når det virkelig trengs. Takk for en fin blogg og gode, trofaste klær :-)

Marte for svarte sa...

Ja, takk, begge deler!

Maren sa...

Bruker begge deler, men må nok velge ull/silke dersom eg skulle ta eit valg. Bruker ull/silke under andre klær og da blir det ikke for varmt. Men bruker ren ull som mellomlag - ullfleece er også topp!

Maren

Svanhild_U sa...

helst silkeull inn mot huden, hvertfall på de minste. Eldste har ull. Ull på begge når det er som kaldest ute :o)

Torgeir Næss sa...

Her i huset velger vi ull. Ull er gull! Silke/ull mister for fasong.

Torgeir

Anonym sa...

Vi foretrekker ull :)

Cilie sa...

Silkeull er flott på innereste plagg som bodyer for jenta mi som blir fort varm og som er veldig aktiv.

Hanna SE sa...

Jeg planlegger kjøp til nyfødt. Har hørt så mye bra om kvaliteten til Nøstebarn og syns dessuten produktene er kjempesøte. Er imidlertid litt redd for at ulla skal klø for den lille og tror derfor at jeg kommer til å gå for silkeblanding.

Anonym sa...

Vi har ullsilke babybuksen som vi er storfornøyd med, den har vært flittig brukt også i sommer. Men utover det bruker vi kun ren ull, den føles bedre mot kroppen, er varmere og holder fasongen. Har også inntrykk av at den puster bedre.

Kjersti3v@hotmail.com

hingva sa...

Jeg synes faktisk ren ull er best, selv om jeg vanligvis synes ull klør. Men nøstebarnulla gjør ikke det! Til barna synes jeg at ren ull holder best når den blir fuktig, og derfor er det favoritten. Men pga slitestyrke har jeg i år tenkt å prøve stilongs i silkeull. Mulig at de lsdste barna vil like slkeull best i trøyene også, de har nemlig begynt å påstå at ull "pigger"-

Nora sa...

Liker en blanding av ull og silke! Ikke for varmt men fint og svalt!

Anonym sa...

Bruker begge dele, da vores gutt var baby var det helt klart ull/sike, det er mere mykt mot huden. Vil nok altid fortrekke ull/silke.

Naja Lund

Randi M sa...

Vi har begge deler, og bruker alt etter hvilket vær og hvilken aktivitet vi skal. Synes ull/silke er fint å ha under andre plagg, og i silkesmekke som ligger så nærme haka synes jeg det er en fordel at det er mykest mulig.
Ville ikke klart oss uten ren ull eller ull/silke, ja takk begge deler ;)

hingva sa...

Jeg liker aller best ren ull, den er lunest og holder best også når den blir fuktig. Men pga slitestyrken har jeg tenkt å se om ullsilken holder mål i stilongser kommende sesong..det blir altfor raskt slitt med ren ull hos oss på benklærne.

-Anita- sa...

Vi bruker begge deler. Ull/silke høst og vår, og ull på vinteren. Alle mine tre barn elsker å sove i heldressen i ull/silke. Elsker den! :-)

Ha en solrik dag:-)

Hoppfalleri hoppfallera
klem fra Anita

Hege Haugland sa...

vi bruker rein ull på småen, synes det varmer best, og mor er sikker på at gullklumpen holder seg varm nok.. :)

Anonym sa...

Definitivt Ull/silke til de minste :) men bruker begge til min eldste datter.

Camilla:) sa...

Hvert til sitt bruk.... silkeull på sommerstid, og rein ull på vinterstid :) Herlige plagg

Anonym sa...

Hos oss sverger vi til ull. Har brukt ull på jentene siden de var liten og de er nå 6 og 8 år. Det aller beste er babyteppene som de fikk da de var nyfødt, følger dem fremdeles. Nå ligger de rullet bak bilsetene slik at de lett kan taes frem når det er en kald morgen i bilen.

Anonym sa...

Ull! Hilsen Silje

Hildegunn L. Bernhoft sa...

Ja, takk begge deler ;-)
Om sommeren bor lillegutt i Ull/silke klærne sine dag som natt. På vinteren bruker vi ofte ull/silke innerst og ull utenpå. Har en liten frysepinne av en gutt som simpelten elsker ullklærne sine uansett ull eller ull/silke. Ull frottedressen til nøstebarn får jeg ikke av han om vi tar den på ;-)
Hildegunn!

Anonym sa...

Vi brukar ull/silke året rundt, men på dei kaldaste dagane er det rein ull som er tingen! Men ungane likar nok ull/silke best...

imkimo@live.no

Anonym sa...

Silkeull er absolutt favoritt.

Anonym sa...

sommerfavoriit er silkeull.Ruta G

Anonym sa...

Jeg synes rein ull er best, men det må selvfølgelig tilpasses temperaturen:) Har aldri opplevd at det klør.

idahaga@gmail.com

Anonym sa...

Jeg holder en knapp på silke/ull - ihvertfall når det skal kjøpes tøy til baby/barn. Synes det er en behagelig kvalitet. Selv så kommer jeg til å strikke en del tøy i ren ull til babyjenta mi som nå er 8 mnd. :)
Torill Rise

Anonym sa...

Eg bruke kun ren ull til meg og min 2 åring, synes det er det einaste som holder oss varm i kalde vinteren! :)

Solveig Anna, solveig.anna@gmail.com

Anonym sa...

Her bruker vi ren ull om vinteren og silkeull om sommeren..

Elin sa...

Ull er gull!
Jeg er en skikkelig ullmamma, og kler barna I ull fra tidlig høst til tidlig sommer. Her oppe i nord syns jeg ikke seter noe annet som er godt nok om jeg vil være sikker på at barna skal holde seg varme.

Jeg foretrekker nok ren ull. Den er varmest og holder seg finest. Vi har noen plagg i ull/silke også som brukes når det begynner å bli varmere i været utpå vårparten. Men favoritten er helt klart ren ull.

Anonym sa...

Vi har både ull og ull/silke i skuffene her, men ull er nok favoritten. holder seg fint i vask og er deilig og varmt på kalde vinterdager.

Rita_aa_skafte@hotmail.com

Stine sa...

Tenker ull til lillegull når han kommer til verden om 9 uker:) himla greit å ha på kalde høstdager og på vinteren

Hildes Scrappeunivers sa...

Ull er best her i huset :)

God helg

Maren sa...

Vi har begge deler i skapet- spørs hvor varmt/ kald det er. Jeg personlig liker best blanding ull/silke.

Cecilie sa...

Det blir silkeull i år. En har tendens til eksem og en annen liker ikke ull rett på huden. Jeg har aldri hatt sans for argumentet "det klør", men ser at noen har mer sensibel hud enn meg :-)

anja sa...

jeg sier som ole brumm ; Ja takk, begge deler:) og det sier sønnen min Amandus å :)

Anonym sa...

Hos oss er det silkeull som er mest populært blant store og små. Ren ull brukes til gensere og bukser.

Qano sa...

Ull/silke er vinneren hjemme hos oss, men vi bruker begge deler om hverandre.

Minstemann er plaget med litt eksem nå og da. Legen har gitt oss "forbud" mot ullklær under utbrudd...silkeblanding er god å ty til da!

Anonym sa...

Vi bruker mest ren ull. margrethekarijord@gmail.com

Anonym sa...

Her føretrekk vi rein ULL, med unntak av for eine barnet mitt som har atopisk eksem, til ho vert det brukt ull/silkeblanding.

mvh Hilde Vestnes fra Vilebukt :-)

Solveig sa...

Jeg bruker ul/silke, den er myk, varm og kjennes sval ut på samme tid. Herlig tett på kroppen. Hvis jeg beveger meg til fjells ( noe jeg nesten aldri gjør) tror jeg at jeg hadde gått for ull

Anonym sa...

Bruker bare ren ull - varmer mest og synes det tåler mer? Mine 3 barn bruker ull hele vinteren og nå er sesongen snart i gang,igjen! Ull er gull!!

Lilleboffen sa...

Ull er som sagt gull:)

Elbesu sa...

Ren ull er supert og brukes mye. Ull/silke er fantastisk myk og brukes også mye. Både jeg og ungene har begge deler. Ull/silke til atopikeren i hus.

Mona sa...

Ull/silke - holder seg best!

Anonym sa...

Mest ull i heimen vår så langt, men ull/silke har begynt å lure seg inn i skapene våre det siste året. Minstemann på snart 3 mnd har brukt ull/silke så langt :)

Marianne sa...

Ja, takk, begge deler!! :)

David sa...

Ull/silke er veldig fint der sonen vår ikkje likar å bli for varm.
Og på sart og fin babyhud er det jo fint å ha noko som er glatt og mjukt.
Det er jo litt dyrare, men so er det jo også meir slitesterkt då.

Ifos sa...

Vi kjøper nok begge deler og tar det som passer best der og da :-)

magnhild sa...

Det går mykje i ull/silke blandinga innerst her, spesillt på beibien. Rein ull i laget utanpå der!

magnhild sa...

Innerst går det mykje i ull/silkeblandinga her, spespelt på beibien :) Den reine ulla i laget utanpå der!

Anonym sa...

ull/slike!! perfekt for ungar som har lett for å verte klamme og varme! :-)

Elise sa...

Jeg liker den lune ull-følelsen, så her går det stort sett i ren ull :)

MARTHASTUA sa...

her går vi mot vår første vinter med tvillingene, og har tenkt å prøve begge deler. Men jeg liker strukturen på ull/silke best, kan tenke meg det er best rett på huden til de små siden den ikke er fullt så grov som ren ull :)

Ida Elisabeth Nødtvedt sa...

Her i huset elsker vi all ull fra Nøstebarn. Ull/silke hele året og ren ull når det er skikkelig kaldt.

Anonym sa...

Her bruker vi rein ull på våre 4 små :)

Mvh Bente Pruglhei
bente.pru@hotmail.com

Anonym sa...

Jeg foretrekker ull/silke når jeg skal kjøpe. Det har jeg alltid måttet kjøpe til barna, siden de er plaget med atopisk eksem.. Til meg selv bruker jeg ren ull.

Mvh May

*Krysser fingrene i trekningen

Anonym sa...

Jeg syns silkeull er et kjempedeilig garn- både til å strikke med og i bruk.
Hilsen Silje (srkvande@online.no)

Anonym sa...

ull/silke er mest brukt her i huset, men på de kaldeste dagene er rein ull best.
Ja takk begge deler ;)

hilsen solvibeate@yahoo.no

Sølvi Beate Vindenes-Revheim sa...

ull/silke er mest brukt, men på de kaldeste dagene er rein ull best.

Ms.B sa...

Jeg foretrekker ren ull. :-)

Der det er liv er det håp. sa...

Vi foretrekker ull/silke siden siden eldstemann har veldig ømfintlig hud. Blir mer plaget av eksem hvis vi bruker ren ull enn av ull/silke. Minste bruker begge deler, men arver jo endel ull/silke fra storebror.

May-Britt Nilsen / maybrittn3@gmail.com sa...

Foreløpig har vi bare prøvd ren ull her i huset. Siden jeg oppdaget Nøstebarn under første bareselpermisjon for tre år siden, er jeg blitt svært glad i ull. Er veldig fornøyde med det vi har prøvd. Har også strikket noen plagg, men har flere Nøstebarn nøster som ligger klare til å brukes. Neste prosjekt er ull/silke body til minsten. Det kjennes veldig behagelig. ;o)

Anonym sa...

Jeg har "bodd" i ull/silke i mange år. Blir ikke svett inne, men er det kaldt ute så bruker jeg ull som mellomlag. Sønnen blir nok også kledd opp med ull/silke innerst til vinteren. Synes ull/silke er mer slitesterkt i vaskemaskinen (har til og med tørketromlet en stilongs ved et uhell og den var nesten like fin) og tåler ullelskene katt bedre enn ren ull.

vibeke.karlsen@hotmail.com

Anonym sa...

Har brukt ull til barna mine, men tenker jeg skal prøve noen plagg i ull/silke til babyjenten vår!

lkaarboe@online.no

Linamor sa...

Foretrekker ull/silke til de minste. Venter gutt om 4 uker og mesteparten av det som er nytt til han er ull/silke fordi det er mykest mot sart babyhud. Til storebrødrene velger jeg litt mer ut fra utseende og farger så de har litt av hvert:) Uansett er ubehandlet ull det beste for huden syns jeg. Og har de beste egenkapene til ulla intakt mht varme og fukttransportering.

Heidi sa...

Vi har begge deler, men ren ull er favoritten.

Heidi sa...

Vi har begge deler, men rel ull er best

Anonym sa...

Vi bruker begge deler, men synes at det er lettere å vaske og vanskeligere å krympe ull/silke, så den foretrekkes her både sommer og vinter. Liker godt fasongen på ullbodyer med ståkrage på vinteren, siden de ikke er like åpne i halsen.

‹ Eldst ‹Eldre   201 – 312 av 312   Nyere› Nyest»