fredag 1. november 2013

Baggy luksuslue i angora og silkeull

Noen ganger trenger man litt luksus i hverdagen. Nå går det mot kortere dager og kaldere kvelder, og ubehandla ull er gull, også for voksne ører.


Denne lua er strikket etter oppskriften på luen i Nøstestrikk 2, men med en liten vri. Det er brukt to tråder angora-ull og en tråd silkeull og strikket vrangbord på liten rundpinne 5 og lua på pinne 7.

Resultatet blir en eksklusiv, varm og myk lue som går raskt å strikke. Lua er strikket etter nest minste størrelse, 52-56, med en vrangbord på 5 cm og passer fint til en voksen. Legg opp 6 eller 12 masker færre og strikk på pinne 5 eller 6 om du vil ha en mindre størrelse.

Til en voksen trenger du et hespe angoragarn og et halvt hespe ull/silkegarn. Har du en Nøstebarn-butikk i nærheten (oversikt over butikkene våre finner du her) har du muligheten til å handle halve hesper med ull/silkegarn.

Synes du det er vanskelig å strikke pene vrangborder? Denne oppskriften ber deg å strikke
rettmasken vridd, som betyr å strikke vanlig men ta opp masken i det bakerste leddet istedetfor det fremste leddet. Da vrir rettmasken seg og resultatet blir jevnt og pent.

Nøstestrikk 2 finner du her og garn finner du her.

God strikking!

Marion fra Nøstebarn i Trondheim

Ingen kommentarer: